Diagnostiskt ultraljud i Stockholm

Rätt bedömning av orsaken till dina besvär är grundläggande för en effektiv behandling. Ultraljudet ger en möjlighet att se in i kroppen och bedöma skick, funktion, skador och inflammationer. Metoden är ofta till stor hjälp vid diagnostiken av problem i muskler, senor, nerver och skelett.

BOKA BEHANDLING

Säkrare diagnos, bättre behandling och tryggare rehabilitering

Kliniken är specialinriktad på besvär i muskler, leder och nervsystem och använder det senaste inom ultraljudstekniken för att säkrare fastställa orsaken till dina problem. Med ultraljud går det att se muskler, senor, nerver, ligament, leder, brosk, kärl och andra mjukdelar i kroppen.

Det går att mäta tjocklek, area, se blodflöden. Tekniken gör det lättare att upptäcka skador, störningar och inflammationer. Resultaten vid undersökningen bidrar till att råd och behandling blir bättre och mer precisa för dina besvär.

Med diagnostiskt ultraljud kan exempelvis omfattningen av en skada ses och läkningsprocesser kan bevakas över tid. Det går att bedöma hur bra en behandling har effekt.

Ultraljudsundersökning ingår vid behov under besök på kliniken och kräver ingen remiss.
Varje kroppsdel tar ca 15-20 minuter att undersöka.

Vi använder den senaste utrustningen för diagnostiskt ultraljud.

Vid en ultraljudsundersökning sänds svaga ljudvågor in i underliggande vävnad och reflektionen - ekot - av ljudvågorna skapar en bild av vävnaden. Eftersom vävnaderna har olika sammansättning kommer ljudvågorna att absorberas och reflekteras olika mycket.

Ljudvågorna omvandlas sedan till en rörlig bild som ses på en högupplöst bildskärm. Med dopplerteknik ser man pågående inflammation i området.

Undersökningen kräver inga förberedelser.

Mina omdömen

Katrin N.

Martin Blaus gav mig snabbt tid, snabb och säker diagnos och säker och adekvat behandling efter en skadad axel, samt ett bra träningsprogram. Axeln fick bra förutsättningar för läkning.

Sara B.

Mycket kompetent och proffsig! Fick tid snabbt och blev helt besvärsfri efter tre behandlingar. Jag kan verkligen rekommendera Martin Blaus!

MacRent

Femstjärnig naprapat som har hjälpt företaget med ömmande ryggar och axlar under en lång tid. Bra återkoppling och rehabiliteringshjälp när den är som bäst.

Berith E.

Jag kan varmt rekommendera Martin, han fixade min falska ischias och har hjälpt min stela kontorsrygg att må så mycket bättre!

Mika N.

Martin är inte bara super trevlig och genuint intresserad av hjälpa sina kunder, Han är ett riktigt proffs och nog Stockholms bästa naprapat!

Stephen N.

Jag har fått hjälp av Martin i många år.Han har blivit en riktig räddare i nöden :) Rekommenderas varmt!

Behöver du hjälp med smärtor, ledsbesvär eller huvudvärk?

Många problem går att avhjälpa med effektiv behandling. Om du är osäker på ifall just dina bekymmer är lämpliga för behandling, fyll i kontaktformuläret nederst på sidan så hörs vi för en diskussion. Eller boka behandling direkt.

BOKA BEHANDLING

Ofarlig, smärtfri och snabb

Ultraljudsundersökningen är smärtfri och man kan tolka bilden direkt. Det är också möjligt att undersöka ett område under rörelse. Exempelvis hur det ser ut i axeln när man lyfter armen eller böjer och sträcker ett knä, vilket ger en bredare bild och många gånger underlättar diagnostiken betydligt. Detta kan jämföras med en magnetkameraundersökning, där man måste vara helt stilla och där det ofta är både väntetid till själva undersökningen men också på analys och svar.
Vid undersökning används ett lager gelé på huden som gör bilden skarpare och bättre. Gelén är kladdig, består mest av vatten och går lätt att torka bort efter undersökningen. Det kan kännas lite kallt.
När ultraljudsgivaren förs fram och tillbaka över området skapas bilden som visar sig på skärmen.
Många gånger är också en ultraljudsundersökning likvärdig med magnetkameraundersökning när det gäller att ställa diagnos, vissa gånger bättre. Fynden vid ultraljudsbedömning är inte alltid definitiva utan ska alltid vägas in i ett kliniskt sammanhang med anamnes och symtom.
Begränsningen består i att ultraljudsvågorna är så svaga att de inte tränger igenom skelett som röntgenstrålning, vilket gör att där benstrukturer ger skugga där kan inget ses, exempelvis under knäskål eller inne i en höftled. En ultraljudsundersökning kan ibland behöva kompletteras med annan radiologisk undersökning. Ultraljudet på kliniken används inte för att undersöka skador i skelett, allmänmedicinska åkommor eller vid fosterdiagnostik.

De områden som lämpar sig bäst att ultraljudsundersöka är:

  • Axlar, knän, armbågar, handleder, fingrar och tår, fotleder, höftleder.
  • Muskelbristningar exempelvis hamstringsskada, ljumsksmärtor och bristning i vaden.
  • Ligamentskador som knäskador, fotledsstukningar och stukade handleder.
  • Hälsenebesvär, tennisarmbåge, löparknä, hälsporre, höftbesvär och axelbesvär.
  • Ljumskbesvär.
  • Nervpåverkan som Mortons metatarsalgi, ischiasbesvär och karpaltunnelsyndrom.
  • Slemsäcksinflammationer som exempelvis Bakercysta och trochanterit.
  • Meniskskador.

Behöver du hjälp med smärtor, ledsbesvär eller huvudvärk?

Många problem går att avhjälpa med effektiv behandling. Om du är osäker på ifall just dina bekymmer är lämpliga för behandling, fyll i kontaktformuläret nederst på sidan så hörs vi för en diskussion. Eller boka behandling direkt.

BOKA BEHANDLING

Leg. Naprapat Martin Blaus

Jag har varit verksam på heltid som naprapat sedan 1996 och har under åren mött och behandlat en stor variation av problem. Tiden som dans- fotbolls- och ishockeynaprapat har gett mig värdefulla insikter om idrottsskador. Min egen träning inom kampsporten har breddat mig ytterligare. Åren i rehabteam med långtidssjukskrivna och utbrända högpresterande människor har gett viktiga erfarenheter hur jag bäst hjälper dig som drabbats av utmattning att fungera bättre och komma tillbaka till normal funktion.

Med lång tid i yrket och nya metoder har jag många möjligheter att analysera, bedöma och åtgärda det som fungerar dåligt hos dig. Eftersom alla har sina unika problem är ingen behandling standardiserad, utan tas fram speciellt för dig. Mottagningen är allmänspecialiserad, och jag behandlar gammal som ung.

Glädjen och utmaningen med arbetet är att det alltid finns erfarenheter att göra och kunskap att inhämta, och med en kontinuerlig fortbildning och utveckling blir det alltid intressant att möta dig med besvär i från kroppen. Målsättningen är alltid att lösa dina problem på effektivast sätt och du hamnar alltid i centrum för behandlingen.