Diagnostiskt ultraljud av knäleden

Har du ont i knät och vill få svar på vad som är fel och besvärar? Här får du veta vad som orsakar din smärta och hur du kan behandla den. Om tidigare undersökningar, vårdbesök och övningar och råd inte gett de svar eller resultat du önskar kan du här boka en omfattande undersökning av ditt knä.

BOKA UNDERSÖKNING

Kombinera ultraljud och naprapatens kunskaper

Med en kombination av naprapatens kunskap av anatomi och funktion och ultraljudets möjligheter att se in i kroppen, kan en lång rad orsaker till knäbesvär identifieras och hanteras.

Så går ultraljud av knät till

Diagnostiskt ultraljud är en snabb och smärtfri metod som ger en klar och detaljerad bild av knäts vävnader. Med ultraljud ses skador, inflammationer, svullnader,  förkalkningar och andra problem.

Ligament, korsband, muskler och senor granskas, likaså slemsäckar, menisker, brosk, ben, fettkuddar och kärl. Detta ger en bra förståelse för vad som besvärar dig, och är grunden för att kunna vidta rätt åtgärder för att du ska bli besvärsfri.

Fördelar med diagnostiskt ultraljud av knäleden

Diagnostiskt ultraljud är en dynamisk undersökning som ger mer information än en vanlig klinisk undersökning eller en röntgen. Det är möjligt att se små senskador, broskpåverkan, vätska i leden och andra förändringar som inte syns på andra sätt.

Med ultraljudet ställs en träffsäker diagnos och du får råd om lämpliga behandlingsmetoder för dig. Vi följer också upp om du går på behandling för att se hur ditt knä svarar på olika åtgärder.

Behöver du hjälp med smärtor, ledbesvär eller huvudvärk?

Många problem går att avhjälpa med effektiv behandling. Om du är osäker på ifall just dina bekymmer är lämpliga för behandling, fyll i kontaktformuläret nederst på sidan så hörs vi för en diskussion, eller boka behandling direkt.

BOKA BEHANDLINGBOKA BEHANDLING

Så går besöket till

Undersökningen av knäleden är omfattande och förutom ultraljud genomgår du en fullständig undersökning och funktionsbedömning av ditt knä med rörelsetester, diagnostiska test och funktionstester.

Undersökningen kräver inga förberedelser och gör inte ont eller är obehaglig. Efter undersökningen får du en komplett rapport med alla svar på de utförda undersökningarna och testerna samt ultraljudsbilder och en bedömning. Du får även rådgivning om hur du ska gå vidare för att lösa dina knäproblem.

Boka diagnostiskt ultraljud av knät i Stockholm

Om du vill boka en tid för diagnostiskt ultraljud av ditt knä, kan du göra det direkt på vår hemsida. Välkommen till Blaus Naprapat, din specialist på diagnostiskt ultraljud av knän!

Leg. Naprapat Martin Blaus

Jag har varit verksam på heltid som naprapat sedan 1996 och har under åren mött och behandlat en stor variation av problem. Tiden som dans- fotbolls- och ishockeynaprapat har gett mig värdefulla insikter om idrottsskador. Min egen träning inom kampsporten har breddat mig ytterligare. Åren i rehabteam med långtidssjukskrivna och utbrända högpresterande människor har gett viktiga erfarenheter hur jag bäst hjälper dig som drabbats av utmattning att fungera bättre och komma tillbaka till normal funktion.

Med lång tid i yrket och nya metoder har jag många möjligheter att analysera, bedöma och åtgärda det som fungerar dåligt hos dig. Eftersom alla säker mig med unika problem är ingen behandling standardiserad, utan tas fram speciellt för dig. Mottagningen är allmänspecialiserad, och jag behandlar gammal som ung.

Glädjen och utmaningen med arbetet är att det alltid finns erfarenheter att göra och kunskap att inhämta, och med en kontinuerlig fortbildning och utveckling blir det alltid intressant att möta dig med besvär i från kroppen. Målsättningen är alltid att lösa dina problem på effektivast sätt och du hamnar alltid i centrum för behandlingen.