Stötvågsbehandling – ESWT (shockwave)

Stötvågsbehandling är en kliniskt beprövad och vetenskaplig metod som ger effekt på skador och besvär i senor och muskler. Den används ofta tillsammans med andra behandlingsformer för att lösa uppkomna problem.

BOKA BEHANDLING

Hur fungerar stötvågsbehandling?

Tryckvågor från stötvågseneheten bearbetar skadad vävnad. Omsättningen i celler ökar i och med detta, och skadad vävnad och förkalkningar bryts ned och blodcirkulation samt vävnadsåterbyggnad ökar. Detta leder till minskad smärta och stötvågorna stimulerar till läkning av skadade vävnader.Kalkinfällningar i muskelsenor som behandlas med stötvågor minskar och ger mindre besvär och utläkning som resultat.

Behandlingen
Behandlingen tar ca 5 min och upprepas med 5-7 dagars mellanrum. Ofta brukar 3-5 behandlingar räcka för att ge bestående och tillfredsställande resultat.

Uthärdlig behandling
Behandlingen gör ibland ont men är så gott som alltid som uthärdlig. Intensiteten går att reglera. Biverkningar är ovanliga, men för vissa uppstår ibland ett mindre blåmärke i behandlingsområdet. Ibland ökar besvären ett par dagar efter behandlingen, för att sedan förbättras. Receptfria värktabletter brukar i de flesta fall då vara tillräckligt.

storz medical mp100 ultra stötvågsmaskin

Problem som är lämpliga att behandla är:

  • Axel: Impingement, Supraspinatustendinit, Supraspinatustendinos, Infraspinatustendinos, Subskapularistendinos, Kalkaxel, Rotatorcuffskador, Tendinit, Tendinos.
  • Armbåge: Lateral epikondylit – tennisarmbåge, Medial epikondylit – golfarmbåge, Tendinos.
  • Höft: Trochanterit, Adduktortendinos – ljumskbesvär, Tendinos.
  • Knä: Tendinos, Hopparknä, Löparknä.
  • Fot och Underben: Hälsenseinflammation – achillestendinos, Plantarfasciit (hälsporre) – Hälsmärta, Benhinneinflammation – Medialt tibiasyndrom.

Mina omdömen

Elisabet N.

Martin behandlade mitt knä. Kunde inte böja mig ner innan. Efter behandling hade jag fått tillbaka full rörlighet.

Sara B.

Mycket kompetent och proffsig! Fick tid snabbt och blev helt besvärsfri efter tre behandlingar. Jag kan verkligen rekommendera Martin Blaus!

MacRent

Femstjärnig naprapat som har hjälpt företaget med ömmande ryggar och axlar under en lång tid. Bra återkoppling och rehabiliteringshjälp när den är som bäst.

Micke L.

Grymt bra undersökning, det gör det mycket enklare att veta hur jag ska träna för att inte ha fortsatt smärta.

Mika N.

Martin är inte bara super trevlig och genuint intresserad av hjälpa sina kunder, Han är ett riktigt proffs och nog Stockholms bästa naprapat!

Stephen N.

Jag har fått hjälp av Martin i många år.Han har blivit en riktig räddare i nöden :) Rekommenderas varmt!

Behöver du hjälp med smärtor, ledbesvär eller huvudvärk?

Många problem går att avhjälpa med effektiv behandling. Om du är osäker på ifall just dina bekymmer är lämpliga för behandling, fyll i kontaktformuläret nederst på sidan så hörs vi för en diskussion, eller boka behandling direkt.

BOKA BEHANDLING

Att tänka på före, under och efter en behandling

Avstå från intensiv fysisk aktivitet och tung eller explosiv belastning av behandlad vävnad det närmaste dygnet efter behandling. Genomgå inte någon parallell behandling som kortisoninjektion, antiinflammatoriska läkemedel eller blodförtunnande medicinering. Personer med hjärtbesvär, ökad blödningstendens samt gravida skall inte behandlas med stötvåg.

I vissa fall kommer inte resultaten direkt vid avslutat behandling, men stötvågsbehandlingen startar en läkningsprocess som sker även en tid efter.

Stötvågsbehandling används vid inflammationer i senor, ärrvävnad, kalkinfällning och vissa ligamentskador.

Bild på knä som utverderas

Leg. Naprapat Martin Blaus

Jag har varit verksam på heltid som naprapat sedan 1996 och har under åren mött och behandlat en stor variation av problem. Tiden som dans- fotbolls- och ishockeynaprapat har gett mig värdefulla insikter om idrottsskador. Min egen träning inom kampsporten har breddat mig ytterligare. Åren i rehabteam med långtidssjukskrivna och utbrända högpresterande människor har gett viktiga erfarenheter hur jag bäst hjälper dig som drabbats av utmattning att fungera bättre och komma tillbaka till normal funktion.

Med lång tid i yrket och nya metoder har jag många möjligheter att analysera, bedöma och åtgärda det som fungerar dåligt hos dig. Eftersom alla säker mig med unika problem är ingen behandling standardiserad, utan tas fram speciellt för dig. Mottagningen är allmänspecialiserad, och jag behandlar gammal som ung.

Glädjen och utmaningen med arbetet är att det alltid finns erfarenheter att göra och kunskap att inhämta, och med en kontinuerlig fortbildning och utveckling blir det alltid intressant att möta dig med besvär i från kroppen. Målsättningen är alltid att lösa dina problem på effektivast sätt och du hamnar alltid i centrum för behandlingen.