Diagnostiskt ultraljud av höftleden

Har du ont i höften och vill få svar på vad som är fel och besvärar? Här får du veta vad som orsakar din smärta och hur du kan behandla den. Om tidigare undersökningar, vårdbesök och övningar och råd inte gett de svar eller resultat du önskar kan du här boka den mest omfattande undersökningen av höftleden som är möjlig.

BOKA UNDERSÖKNING

Kombinera ultraljud och naprapatens kunskaper

Med en kombination av naprapatens kunskap av anatomi och funktion och ultraljudets möjligheter att se in i kroppen, kan en lång rad orsaker till höftbesvär identifieras och hanteras. Då höftleden är djup och ultraljud inte ser igenom skelett, är vissa delar i själva höftleden svåra att se, och misstänks inre ledpåverkan rekommenderas annan radiologisk undersökning.

Så går ultraljud av höften till

Diagnostiskt ultraljud är en ofarlig och smärtfri metod som ger en mycket detaljerad bild av höftledens muskler, senor, ledband, slemsäckar, nerver och ledytor. Med ultraljud kan ses skador, inflammationer, svullnader, förkalkningar och andra problem i höftleden. Vi ser också hur höftleden rör sig och om det finns någon inklämning eller instabilitet.

Fördelar med diagnostiskt ultraljud

Diagnostiskt ultraljud är en dynamisk undersökning som ger mer information än en vanlig klinisk undersökning eller en röntgen. Det är möjligt att se små senskador, fettinlagring i senorna, vätska i leden och andra förändringar som inte syns på andra sätt.

Med diagnostiskt ultraljud ställs en träffsäker diagnos och du får råd om lämpliga behandlingsmetoder för dig. Vi kan också följa upp din behandling och se hur din höft läker. Ultraljudet kan även användas för att guida vissa behandlingar, som stötvåg, dry needeling och injektioner.

Behöver du hjälp med smärtor, ledbesvär eller huvudvärk?

Många problem går att avhjälpa med effektiv behandling. Om du är osäker på ifall just dina bekymmer är lämpliga för behandling, fyll i kontaktformuläret nederst på sidan så hörs vi för en diskussion, eller boka behandling direkt.

BOKA BEHANDLINGBOKA BEHANDLING

Så går besöket till

Undersökningen av höftleden är omfattande och förutom ultraljud genomgår du en fullständig undersökning och funktionsbedömning av din höft med rörelsetester, diagnostiska test och funktionstester.

Undersökningen kräver inga förberedelser och gör inte ont eller är obehaglig. Efter undersökningen får du en komplett rapport med alla svar på de utförda undersökningarna och testerna samt ultraljudsbilder och en bedömning. Du får även rådgivning om hur du ska gå vidare för att lösa dina höftproblem.

Boka diagnostiskt ultraljud av höften i Stockholm

Om du vill boka en tid för diagnostiskt ultraljud av din höft, kan du göra det direkt på vår hemsida. Välkommen till Blaus Naprapat, din specialist på diagnostiskt ultraljud av höftleden!

Leg. Naprapat Martin Blaus

Jag har varit verksam på heltid som naprapat sedan 1996 och har under åren mött och behandlat en stor variation av problem. Tiden som dans- fotbolls- och ishockeynaprapat har gett mig värdefulla insikter om idrottsskador. Min egen träning inom kampsporten har breddat mig ytterligare. Åren i rehabteam med långtidssjukskrivna och utbrända högpresterande människor har gett viktiga erfarenheter hur jag bäst hjälper dig som drabbats av utmattning att fungera bättre och komma tillbaka till normal funktion.

Med lång tid i yrket och nya metoder har jag många möjligheter att analysera, bedöma och åtgärda det som fungerar dåligt hos dig. Eftersom alla säker mig med unika problem är ingen behandling standardiserad, utan tas fram speciellt för dig. Mottagningen är allmänspecialiserad, och jag behandlar gammal som ung.

Glädjen och utmaningen med arbetet är att det alltid finns erfarenheter att göra och kunskap att inhämta, och med en kontinuerlig fortbildning och utveckling blir det alltid intressant att möta dig med besvär i från kroppen. Målsättningen är alltid att lösa dina problem på effektivast sätt och du hamnar alltid i centrum för behandlingen.